سلسیوس (سانتیگراد) و فارنهایت

سلسیوس (سانتیگراد) و فارنهایت

مقیاس و واحد اندازه گیری درجه حرارت می باشند. آنها مقادیر نسبی برای نقاط انجماد و نقطه جوش هستند و مهم است که توجه داشته باشید که معیار اصلی نقاط انجماد و جوش آب است . این مقیاس ها در بسیاری از شرایط مفید بوده و سراسر جهان استفاده می شوند. به تفاوت های این دو مفهوم توجه نمایید

سلسیوس (سانتیگراد)
مقیاس سلسیوس ، نام خود را از یک ستاره شناس سوئدی به نام آندرس سلسیوس که کشفیات و مشاهدات خود را درباره دو درجه مندرج بر روی دماسنج در سال ۱۷۴۲ به دنیای علم معرفی نمود. در ابتدا این مقیاس سانتیگراد نامیده شد اما بدلیل برخی از مسائل ، نام ان به طور رسمی با نام سلسیوس با نماد ° C به تصویب رسید. بسیاری از کشورها به دلیل سهولت استفاده این مقیاس را به عنوان مقیاس اصلی و استاندارد اندازه گیری دما بکار می برند.

فارنهایت
مقیاس فارنهایت، توسط دانیل گابریل فارنهایت فیزیکدان آلمانی در سال ۱۷۲۴ پیشنهاد شد. این مقیاس ابتدا برای مقاصد اقلیمی، صنعتی و پزشکی و عمدتا در غرب در دهه ۱۹۶۰ استفاده می شد. اما کم کم مقیاس رایج در اکثر کشورها سلسیوس شد. هنوز در میان کشورهای دیگر مانند ایالات متحده از فارنهایت استفاده می شود.با اتخاذ این سیستم در واقع خوانش منفی درجه حرارت به حداقل می رسد.

سلسیوس (سانتیگراد) و فارنهایت

تفاوت بین سلسیوس و فارنهایت

تفاوت اصلی بین مقیاسهای درجه حرارت در ارزش نسبی نقاط انجماد و جوش نهفته است. در مقیاس سلسیوس نقطه جوش آب C° 100 و نقطه انجماد آن C ° 0 است. در مقیاس فارنهایت، نقطه جوش آب در ۲۱۲ درجه F و نقطه انجمادش در ، در ۳۲ درجه F می باشد. هر چند به نظر می رسد که درک مقیاس سلسیوس نسبت به فارنهایت آسان تر است اما در مقیاس سلسیوس تعداد نقاط کمتری بین نقطه انجماد وجوش قرار دارد و این به این معنی است که تغییرات واقعی دما می تواند بیشتر باشد. این باعث می شود اعشار یا کسر در مقیاس سلسیوس بسیار مهم باشد.

یکی دیگر از تفاوت های این دو مقیاس این است که مقیاس فارنهایت در سیستم امپریال اندازه گیری استفاده می شود در حالی که مقیاس سلسیوس در سیستم متریک اندازه گیری می گردد.
این واقعا مهم نیست که چه مقیاسی برای اندازه گیری استفاده شود، چرا که می توان آن را به معادل مربوط به فارنهایت یا سلسیوس تبدیل کرد،و همان دما را به دست آورد.بنابراین، برای تبدیل سلسیوس به فارنهایت، عدد خوانده شده را در ۹/۵ ضرب کرده وبا ۳۲ جمع می کنیم.برای تبدیل فارنهایت به سانتیگراد،از عدد خوانده شده ۳۲ را کم کرده وحاصل را در ۵/۹ ضرب می کنیم.
سانتیگراد و فارنهایت هر دو مقیاس و واحد اندازه گیری دما هستند.
سانتیگراد برای نخستین بار توسط یک ستاره شناس سوئدی به نام آندرس سلسیوس در سال ۱۷۴۲ معرفی شد. این واحد برای اولین بار با نام سانتیگراد نامگذاری شد اما پس از ۲۰۰ سال و پس از حل و فصل ابهامات به وجود آمده نام سلسیوس به تصویب رسید.
فارنهایت توسط فیزیکدان آلمانی،دانیل گابریل فارنهایت در سال ۱۷۲۴ معرفی شد.
در مقیاس سلسیوس نقطه جوش آب C° صد و نقطه انجماد آن C ° صفر است. در مقیاس فارنهایت، نقطه جوش آب در ۲۱۲ درجه F و نقطه انجمادش در ، در ۳۲ درجه F می باشد.
سانتیگراد در سیستم اندازه گیری متریک مورد استفاده قرار می گیرد. فارنهایت در سیستم اندازه گیری امپریال استفاده می شود

تبدیل درجه فارنهایت به سانتیگراد (وبالعکس)

از این روش ساده برای تبدیل این دو درجه به هم را ذکر می کنیم .
توجه داشته باشید نام دیگر درجه سانتی گراد ،درجه سلسیوس است.

تبدیل سانتیگراد به فارنهایت :
1) ابتدا عدد درجه سانتی گراد را در 1.8 ضرب می کنیم .
2) حاصل را با 32 جمع می کنیم .
3) عدد بدست آمده عدد درجه فارنهایت است

فرمول ریاضی :

32+ (1.8*سانتیگراد )=فارنهایت

مثال: 300 درجه سانتی گراد چند درجه فارنهایت است؟

1) 540=1.8* 300
2) 572=540+32
3) 300 درجه سانتی گراد 572 درجه فارنهایت است .

تبدیل فارنهایت به سانتیگراد:

1) ابتدا عدد درجه فارنهایت را منهای 32 می کنیم.
2)عدد حاصل را بر 1.8 تقسیم می کنیم .
3)عدد بدست آمده درجه بر حسب سانتیگراد است.

فرمول ریاضی :
1.8/(32 - فارنهایت)=سانتی گراد

مثال: 572 درجه فارنهایت چند درجه سانتیگراد است؟
1) 540=572-32
2) 300 =540/1.8
3) 572 درجه فارنهایت 300 درجه سانتیگراد است.